audio & video

De voorgenomen overname van RTL ​​​​​​​Nederland:

Een nieuw avontuur in televisie & streaming

Eind 2023 kondigde DPG Media aan met de Duitse RTL Group overeenstemming te hebben bereikt over de voorgenomen overname van RTL Nederland. Een overname die volgens CEO Erik Roddenhof perfect past in de toekomststrategie van DPG ​​​​​​​Media.

“We geloven erg in de kracht en toekomst van goede, lokaal gemaakte verhalen. Verhalen van hier en vóór hier, dat is wat de kijker het liefst ziet. Het was, is en blijft de basis voor een succesvolle toekomst in streaming en televisie. RTL Nederland is daar met Videoland juist heel goed in, net zoals VTM dat is met VTM GO en Streamz.


RTL Nederland en VTM hebben allebei bewezen succesvol te zijn in het transformeren van televisie, naar een toekomst waarbij livetelevisie en streaming naast elkaar bestaan. Ze kunnen elkaar enorm versterken met kennis, kunde en investeringen. En dat is nodig, want hoewel we tot nu toe succesvol zijn, zal er ook nog veel veranderen in de sector. Dan sta je samen veel sterker dan alleen.

Omzet in miljoen euro

636

Ebitda in miljoen euro

161

Aantal medewerkers

800

marktaandeel tv (25-54 jaar)

34,3%

abonnees Videoland in miljoen

1,3

We zullen samen blijven inzetten op lokaal gemaakte programma’s en series op platformen die perfect aansluiten op de kijkwensen van de consument. We geloven dat we de kijker nog veel meer plezier kunnen bieden, of dit nu via livetelevisie is of op een streamingplatform. Wij zullen zijn waar de kijker is.”


De voorgenomen overname van RTL Nederland door DPG Media is onder voorbehoud van goed­keuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is voorgelegd­ voor advies aan betrokken ondernemingsraden.